Trauma, stressi, keho ja liike


Aika ja paikka

 

 

Osallistumismaksu 220 € + alv 24 % koulutuksen, materiaalit sekä kahvin / teen.

Saatavana myös verkkokurssina (lisenssi 3kk) hintaan 149 € + alv 24 %.

 

Kuvaus

Niin kauan kuin ihminen voi taistella, toimia ja vaikuttaa, on olemassa optimismia. Yksinkertaisin keino aloittaa, on ymmärtää sitä mitä itsessä tapahtuu ja liikuttaa myös kehoa. Se on konkreettinen hoitokeino silloin kun puhutaan traumoista ja stressistä. Erilaiset traumat ja posttraumaattinen stressi selittää useita ihmisen muita oireita, kuten masennusta, ahdistusta, välttelyä, stressiherkkyyttä ja vaikeutta sopeutua. Kun traumasta kärsinyt kokee jatkuvaa stressiä, on keho hälytystilassa. Se on joko liian herkkä hälyttämään, tai sitten ei ilmoita vaarasta lainkaan. Kieli ja kehittyneemmät aivojen osat eivät pysty aina poistamaan sitä viestiä, minkä keho lähettää. Mutta siihen pystyy liike, tanssi, ja itsensä liikuttaminen. Esiintyjien maailmassa käytetään yksinkertaisia hengitystekniikoita ja maadoittamista suorituksen parantamiseen. Nämä ovat myös oivallisia keinoja hoitaa stressiä ja antaa aivoilla uusia viestejä kehon kautta.

 

Sisältö

Aamupäivä:
– Miten trauma toimii
– Posttraumaattinen stressi
– Keho, aivot ja trauma

Iltapäivä:
– Hengitystekniikka
– Toimimisen merkityksestä
– Miten esiintyjät toimivat rauhoittaakseen itsensä
– Liikkeen ja tanssin merkityksestä ihmiselle
– Sami Saikkonen, miten selvisin lentämällä ja tanssimalla?

Ilmoittaudu tästä

 

Lisätiedot asiakaspalvelusta asiakaspalvelu@psyk.fi tai 010-2310 333.

Kouluttajat

Jussi Sutinen

Kouluttaja, psykoterapeutti ja kirjailija, joka on työskennellyt pitkään traumojen ja kriisien parissa. Sutinen on kirjoittanut lastenkirjoja ja tietokirjoja.

”Huomasin yhtenä päivänä, että trauman ja stressin hoidossa käytetyt harjoitteet ovat samoja mitä esiintyjillä ja teatterissa ja pyysin Samia mukaan.”

Sami Saikkonen

Sami Saikkonen on kaikkien tuntema tv-kasvo, näyttelijä ja kulttuurin tekijä. Energinen ja positiivinen Saikkonen on esiintymisen ammattilainen, ja tietää miten valmistautua lavalle ja miten keho toimii. Erityisesti vuodet kansallisbaletissa kertovat Saikkosen kyvyistä esiintyjänä, jonka on hallittava kehonsa. Saikkonen on myös erinomainen kouluttaja, joka saa ihmiset innostumaan heistä itestään. Lentäminen ja liikkuminen on auttanut Saikkosta selviytymään vaikeissa tilanteissa.