Surun kohtaaminen ja kriisistä selviytyminen


Aika ja paikka

Seuraava ajankohta ilmoitetaan lähiaikoina.

Koulutuksen hinta on 145 € + alv 24 %

Lapsen suru ja surutyö koulussa -verkkokurssi:

Verkkokurssin hinta on 129€ + alv 24%

 

Taustaa

Suru ja sureminen on osa ihmisen elämää. Kasvuun liittyy kriisejä aina lapsuudesta aikuisuuteen ja ne ovat keskeinen osa ihmisen elämää. Kriisin ja surun kohdatessa on empaattisella vasteella tärkeä merkitys, ettei normaali suruporosessi muutu masennukseksi.

Mitä paremmin ja nopeammin voimme reagoida surevan lapsen, nuoren tai aikuisen tilanteeseen tulee reaktiosta ymmärrettävä, eikä se muodostu psyykkiseksi pulmaksi. Itsemurha ja läheisen kuolema koskettaa usein perheen lisäksi koulua ja päivähoitoa, mitä keinoja on tuottaa selviytymistä näissä tilanteissa. Surevan pitää mennä eteenpäin, vaikka toivoa ei näy.

 

Koulutuksen sisältö

  • Lapsen ja aikuisen suru ja surutyö
  • Miten selvitä kriiseistä
  • Läheisen itsemurhan kohtaaminen
  • Mitä on resilienssi ja miten se auttaa selviytymään
  • Surutyön välineitä
  • Adaptaatio, homeostaasi ja oireet reaktioina

 

Ilmoittautuminen

Täytä  ilmoittautumislomake alta.

tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme:
toimisto@psyk.fi
010 2310 334
050 576 5235

Peruutusehdot

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % tilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Koulutuspaikan voi myös luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle ilmoittamalla uuden osallistujan nimen.

 

Kouluttaja

Jussi Sutinen

Psykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti ja kokenut kriisityöntekijä, joka on kohdannut työssään surevia lapsia, nuoria ja perheitä. Sutisen uusi lastenkirja käsittelee läheisen kuolemaa ja selviytymistä lapsen näkökulmasta. Surutyön koulutusta varten Sutinen on tutustunut leskiryhmään ja tehnyt videohaastattelun läheisen itsemurhasta.