Sodan todellisuus, traumat ja niistä selviytyminen


Aika ja paikka

Seuraava toteutus 2020.

Koulutuksen hinta on 145 € + alv 24 %

 

Taustaa

Sodan todellisuus on armoton. Pelko, ero perheestä ja jatkuva pakeneminen synnyttävät traumaattisia kokemuksia, jotka purkautuvat usein sodan kohdanneen päästyä uuteen, turvallisempaan maahan. Sodan todellisuudesta kärsineet kokevat posttraumaattista stressiä, mikä näkyy ylivireytenä, mielialojen vaihteluina, mielen hallitsemattomina traumakuvina ja ahdistuksena.

Suomessa auttaja joutuu uusien kysymysten äärelle. Millainen kulttuuri on maassa, josta sodan kokeneet ovat lähteneet? Minkälaista on sodan todellisuus? Tämän vuoksi terapeutit, opettajat ja kuntouttajatkin joutuvat miettimään aiempaa tarkemmin traumaa ja vaikeuksissa olevan kohtaamista.

Koulutuksen tavoitteena on tarjota ymmärrystä sodan todellisuudesta sekä siitä, miten kohdata eri kulttuurista tulevia, traumasta kärsiviä ihmisiä.

 

Kouluttajat

Tuomas Mustikainen on kirjailija, toimittaja ja journalismin opettaja. Hän on kirjoittanut mm. kirjan Kielletty kansa: elämää palestiinalaisalueilla, joka kuvaa elämää pitkittyneessä sota- ja konfliktitilanteessa. Mustikainen on työskennellyt sota- ja kriisireportterina Lähi-idässä sekä opettajana Betlehemin yliopistossa ja Turun ammattikorkeakoulussa ja journalistina useissa suomalaisissa tiedotusvälineissä.

Jussi Sudenlehti (ent. Sutinen) on psykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti ja kouluttaja, joka on työskennellyt traumojen parissa pitkään ja kouluttaa trauman kohtaamisesta. Sudenlehti on julkaissut aiheesta kirjallisuutta sekä luonut menetelmiä, joiden avulla kohdata vaikean trauman kokenutta, ilman uudelleen traumatisoimista.

 

Koulutuksen sisältö

Sotareportterin näkemys sodasta ja kriisissä elämisestä

  • Miten kaikin tavoin sota vaikuttaa arkeen?
  • Mitä sodassa tapahtuu, ja mitä sen myötä ihmiselle?
  • Miten tapakulttuuri eroaa ja miten se pitää ottaa huomioon Suomessa?
  • Mitä näemme uutisissa ei välttämättä ole kaikki, mitä tapahtuu

Trauma ja selviytyminen

  • Miten trauman kokenut toimii?
  • Keskeinen traumateoria, vakauttamisen merkityksestä
  • Posttraumaattinen stressi oireiden taustalla
  • Resilienssin merkitys selviytymisessä
  • Case-tapaus Syyrian sota ja perhesijoitus Suomessa

 

Ilmoittautuminen

Täytä  ilmoittautumislomake alta:

tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme:
toimisto@psyk.fi
010 2310 334
050 576 5235

Peruutusehdot

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % tilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Koulutuspaikan voi myös luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle ilmoittamalla uuden osallistujan nimen.