Haastattelukoulutus webinaari 13.5.2019


Työhaastattelun psykologiset menetelmät – webinaari 13.5.2019 klo 9.30-11.00

TERVETULOA OPPIMAAN UUSIA PSYKOLOGISIA HAASTATTELUMENETELMIÄ

Tule oppimaan uusia psykologisen tutkimustietoon perustuvia haastattelumenetelmiä ja tekniikoita, joita voi soveltaa työhaastatteluissa. Menetelmien avulla on mahdollista tavoittaa enemmän informaatiota ja muodostaa monipuolisempi kokonaiskäsitys työnhakijasta.

Osallistumismaksu 159.96€ sisältäen arvonlisäveron 24%.
TERVETULOA OPPIMAAN UUSIA PSYKOLOGISIA HAASTATTELUMENETELMIÄ 
 

Halutessasi verkkolaskun, ilmoittaudu ao. kaavakkeella:

Ilmoittautumislomake - Johtaminen

Ilmoittaudu koulutukseen:

  • Voit ilmoittaa itsesi lisäksi myös kollegoja
  • Kirjoita tähän koulutukseen osallistuvien nimet ja sähköpostiosoitteet

 

Työnhakija ”Jorman” haastatteluohje:

1. Rentouta Jorma: Käy hänen kanssaan ”keskustelu ennen keskustelua” jossa pääpaino on small talkissa. Pyri saamaan Jorma mukavuusalueelle, esimerkiksi kertomaan jostain itselleen mieluisesta.
2. Suorita Jorman norming: kiinnitä huomiota siihen miten Jorma viestii kielellisesti ja ei kielellisesti ja käytä tätä vertailukohtana myöhemmin.

VARSINAISESSA HAASTATTELUSSA:

3. Jorman tulevaisuuden muistelu: Kuvitellaan, että olet matkalla työhaastattelusta kotiin, tai minne ikinä oletkaan menossa ja sinä onnistuit tässä työhaastattelussa parhain päin, selkeästi paremmin kuin ikinä ennen. Kenelle kertoisit ekana? Mitä hänelle kertoisit? Miten onnistuit verrattuna aiempiin työhaastatteluihin? Jäikö joku asia harmittamaan? Miten toiveikas olet sen suhteen, että tulet valituksi? Mitä em. henkilö puolestaan vastaisi sinulle?

TYHJÄN TUOLIN TEKNIIKKA:

4. Tuleeko mieleen elämästäsi ihmistä, joka tuntee sinut hyvin ja uskaltaa sanoa asiat suoraan. Kuvitellaanpa, että hän istuu nyt tuossa tuolissa ja minä saisin kysyä häneltä pari kysymystä sinusta. Voisitko vastata hänen puolestaan, niin kuin arvelet hänen rehellisesti vastaavan. a) Mitkäs ne ovat Jorman vahvuuksia ja heikkouksia? b) Mitä Jorman tulevan esimiehen olisi hyvä ottaa huomioon, jotta vältytään turhilta yllätyksiltä ja asiat menisivät parhain päin? c) Mitä olet kuullut muiden ihmisten Jormasta kertovan?
d) Minkälaisista asioista olet aiemmin tai nyt ollut huolissasi Jorman suhteen?
e) Kannattaako minun palkata Jorma ja voitko myös perustella vastauksesi?

LOPUSTA ALKUUN KERTOMINEN:

5. Voitko kertoa minulle merkittävimmät saavutuksesi ja aloita tuoreimmasta edeten kronologisesti taaksepäin. Kerrotko vielä lyhyesti työ- ja opiskeluhistoriastasi tästä hetkestä taaksepäin sinne peruskoulu- / lukiovuosille saakka.

 

TERVETULOA OPPIMAAN UUSIA PSYKOLOGISIA HAASTATTELUMENETELMIÄ